Glaszetter Leersum - 24 uur glasservice!

glaszetter Leersum
Is het glas in jouw raam kapot, of wil je nieuwe beglazing laten plaatsen en ben je op zoek naar een glaszetter in Leersum? Bel dan met de 24-uurs glasservice: 085 500 9929. We hebben een landelijke dekking, waardoor er in noodgevallen binnen 30 minuten een glaszetter voor jouw deur staat. Ook midden in de nacht! Dit is vaak sneller dan de lokale glashandel uit Leersum.

Naast glasherstel, plaatsen we alle denkbare glassoorten, variërend van dubbel glas tot glas-in-lood en van veiligheidsglas tot gekleurd glas. Lees snel verder en we informeren je over de energiebesparingsmogelijkheden van nieuwe beglazing. Wil je gelijk weten wat in jouw situatie de kosten zijn? Vul het offerteformulier in of bel de glasservice op 085 500 9929.

Glashandel met ervaren glaszetters

Als glashandel hebben we ruim 25 jaar ervaring met glasherstel, reparatie en het plaatsen van nieuwe beglazing. De glazenzetters hebben ervaring in een veelvoud aan klussen en volgen daarnaast regelmatig trainingen om bij te blijven.

Om het je gemakkelijk te maken regelen we bij glasschade alles met jouw verzekeraar. Veel huiseigenaren in Leersum gaan er namelijk vanuit dat glasschade altijd door hun opstalverzekering wordt vergoed. Dit is echter niet altijd het geval. Bij ons profiteer je daarnaast ook nog van:

 • Gecertificeerde glaszetters;
 • 24uurs glasservice;
 • In noodgevallen binnen 30 minuten in Leersum aanwezig;
 • Landelijk dekkend netwerk.

15 jaar garantie op dubbel glas en montage

Elke glaszetter in onze glashandel is gecertificeerd. Omdat elke glazenzetter daarnaast regelmatig wordt bijgeschoold, zijn we overtuigd van de kwaliteit van het werk dat afgeleverd wordt. Niets voor niets geven we 15 jaar garantie op de montage. Dubbel glas dat je bij ons besteld, is ook nog eens voorzien van een KOMO en CE keurmerk. Daarom geven we ook daarop altijd 15 jaar garantie!

Glas plaatsen in Leersum?
Bel met de 24uur glasservice: 085 500 9929!

Glasschade in Leersum? 24/7 glasservice

Glasschade is al vervelend genoeg. Vooral als dit door een inbraak is ontstaan. Maar ook bij een ongelukje met glasschade, zoals een voetbal door de ruit, is het behoorlijk schrikken. Bel voor directe hulp onze 24uurs glasservice: 085 500 9929! Is er sprake van spoed dan staat er binnen 30 minuten een glaszetter bij jou in Leersum voor de deur. In slechts een enkel geval is glasherstel niet direct mogelijk. Als daar sprake van is dan brengen we eerst noodglas aan en vervangen het noodglas zo snel mogelijk met een nieuw raam.

Wat te doen bij glasschade?

Is de ruit in jouw kozijn gebroken? Laat de kapotte ruit in de sponning van het raam zitten en maak gelijk foto’s voor de verzekering. Liggen er scherven op de grond en heb je huisdieren of kleine kinderen? Ruim de scherven dan op om ongelukken te voorkomen. Zodra de glazenzetter van de glashandel bij jou in Leersum is, verwijdert hij het glas, ruimt het afval op en plaatst de nieuwe ruit.

glasschade Leersum

Wat doet de glaszetter?

Een glaszetter die bij ons werkzaam is, heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende klussen en past zijn ervaring graag toe op jouw klus. Om gecertificeerd te blijven en bij te blijven volgt hij met regelmaat trainingen. De meeste voorkomende werkzaamheden van een glazenzetter zijn:

 • veilig vervoeren van beglazing;
 • plaatsen van o.a. isolatieglas, floatglas en brandwerend glas;
 • vervangen van o.a. draadglas, zonwerend-glas, melkglas en glas-in-lood;
 • reparatie van glasschade;
 • plaatsen van nieuw interieurglas;
 • op maat snijden van glas;
 • adviseren over verschillende glassoorten.

Glas vervangen

Wij vervangen dagelijks dubbel glas of HR Glas in bestaande kozijnen waar eerst enkel glas in zat. Met dubbel glas profiteer je niet alleen van meer warmte-isolatie, maar ook van een betere geluidsisolatie. Weet je de maten van jouw raam niet of wil je graag advies? Bel naar de glasservice (085 500 9929) en we helpen je direct! In noodgevallen zorgt de 24uurs glasservice ervoor dat er binnen 30 minuten een glaszetter bij jou in Leersum aanwezig is. Geen spoed, wel vervanging nodig? Vul dan het contactformulier in. Je ontvangt dan snel een aantrekkelijke offerte op maat.

Glas reparatie

Heb jij glasschade aan één of meerdere ramen? Of de schade nu door inbraak of door eigen schuld is ontstaan, voor glasherstel is het verstandig gelijk contact op te nemen met de glasservice: 085 500 9929. We helpen je dan gelijk verder! Met het oog op besparing van kosten wordt jouw ruit als het kan gelijk gerepareerd. Is glasherstel niet meer mogelijk? Dan plaatsen we nieuw glas om de overlast voor jou tot een minimum te beperken.

dubbel glas plaatsen Leersum

Dubbel glas plaatsen

Het vervangen van enkel door dubbel beglazing levert je een enorme energiebesparing op. De isolatiewaarde van beglazing wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager deze waarde hoe minder warmte er lekt en dus hoe meer besparing het jou oplevert. Enkel glas heeft een U-waarde van 5,7 W/m²K. Bij dubbelglas ligt deze waarde rond de 3 W/m²K. De isolatiewaarde is dus bijna 50% beter.

Wil je een nog betere isolatie? Kies dan voor HR, HR+, HR++ of driedubbelglas. De U-waarde van de eerste generatie HR-glas ligt namelijk al onder de 2,0 W/m²K.

Video: besparing door HR++ glas

Kosten en besparing

Voordat je jouw beglazing laat plaatsen, is het handig te weten welke jaarlijkse besparing het je oplevert. De grote van jouw ramen en stand van je woning zijn hierop natuurlijk van grote invloed. Maar toch geven we je graag indicatie van de besparing die je kunt verwachten. Vervang je het enkel glas van vier ramen van 80×120 cm door dubbelglas, reken dan op zo’n €87,- besparing per jaar. Heb je al dubbelglas en laat je dit voor vier ramen vervangen door isolatieglas (HR++), dan ligt jouw besparing rond de €52,- op jaarbasis.

Tabel: prijs en energiebesparing HR++ dubbel glas

Omschrijving klus Vertrek Aantal ramen Afmetingen nieuw glas Gemiddelde prijs, inclusief montage* Gemiddelde jaarlijkse besparing
Enkel glas vervangen door dubbel glas (HR++) Woonkamer 4 80×120 €682,- €87,-
Regulier dubbel glas vervangen voor isolatieglas (HR++) Woonkamer 4 80×120 €682,- €52,-
Glas in lood vervangen door HR++ glas Woonkamer 2 80×120 €368,- €44,-
Figuur/draadglas vervangen door HR++ glas Hal 1 80×120 €212,- €22,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw. Bij de berekening van de gemiddelde prijs zijn wij ervan uitgegaan dat het om het plaatsen van energiezuinig(er) glas gaat bij een mimimaal 2 jaar oude woning. Oftewel 6% btw op de arbeidskosten.

24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9929

Glashandel in Leersum voor diverse glassoorten

Wij zijn een erkend en professionele glashandel en helpen je graag bij glasschade, glasherstel of het plaatsen van nieuwe beglazing. Bij ons heb je de keuze uit een groot aanbod aan glassoorten en hebben we veel soorten op voorraad. Op zoek naar glashandel voor een glasplaat of glas op maat? Ook dan helpen we je graag. En naast het leveren, plaatsen we jouw beglazing natuurlijk ook graag voor je. De glaszetter ruimt na het plaatsen alles netjes op en neemt de oude beglazing mee. Wij plaatsen en leveren:

 • Enkel glas
 • Dubbel glas
 • Veiligheidsglas
 • Isolatieglas
 • Melkglas
 • Glas-in-lood
 • Glas op maat

Enkel glas

Enkel glas wordt veel toegepast in meubilair. Denk aan de glasplaat van een salontafel of de ramen in een servieskast. Het dunne enkel glas wordt ook wel floatglas genoemd. Het wordt gefabriceerd door het in vloeibare vorm in een bad met een laag tin te laten drijven (floaten). Een glasplaat wordt zo perfect vlak. Floatglas vormt ook de basis voor vele andere glassoorten.

Dubbel glas

Met dubbel glas realiseer je een enorme isolatieverbetering. Een enkel ruit heeft een U-waarde van 5,7 W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolerende werking. Bij de dubbele variant ligt de U-waarde rond de 3 W/m²K. De isolatiewaarde is dus bijna 50% beter, wat je goed in jouw kosten voor het stoken merkt. Maar ook de geluidsisolatie en inbraakwerende werking van dubbelglas is vele malen beter.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas bestaat in twee varianten: gelaagd veiligheidsglas en gehard glas. Hardglas is enorm sterk en breekt nauwelijks. Breekt het toch, dan valt het uiteen in duizenden onscherpe stukjes. Dit heb je vast wel eens gezien bij bushokjes. Gelaagd glas is voorzien van een klevende tussenlaag. Als het breekt, blijven de scherven plakken. Dit voorkomt letsel. Omdat veiligheidsglas enorm sterk is wordt het tevens als inbraakwerend middel toegepast.

glashandel Leersum

Isolatieglas

Isolatieglas wordt ook wel hoogrendementsglas of HR-glas genoemd. Tegenwoordig is het in 4 varianten verkrijgbaar: HR, HR+, HR++ en zelfs driedubbelglas. Hoe meer plussen in de naam, hoe beter de isolatiewaarde. Zijn jouw kozijnen te smal en daarom niet geschikt voor het plaatsen van isolatieglas of dubbelglas? Kies dan voor voorzetramen. Voorzetramen worden voor of achter het huidige venster geplaatst en simuleren de werking van dubbelglas.

Melkglas

Melkglas is ondoorzichtig. Het vergroot de privacy in een ruimte zonder dat de lichtdoorlatendheid afneemt. Het wordt daarom veel toegepast in kantoren en badkamers. Melkglas wordt op twee manieren gemaakt. De eerste manier om het glas ondoorzichtig te maken is door er een straalmiddel tegen aan te blazen. Een andere methode is om het aan één zijde met een zuur te behandelen.

Glas in lood

Glas-in-lood werd vroeger gemaakt omdat het maken van een raam uit één stuk glas niet mogelijk was. Met kleinere stukken, omringd door loodlijsten, werd het raam dan opgevuld. In oudere woningen met gebogen ramen zie je daarom nog steeds vaak glas-in-lood. Tegenwoordig wordt glas-in-lood gezien als een decoratieve vorm om een woning een unieke en klassieke uitstraling te geven.

Zoek je een glaszetter in Leersum?
Bel direct (24/7) met 085 500 9929 voor glasherstel!

Glas op maat

Heeft jouw raam een afwijkend formaat? Geen nood. Bij onze glashandel kun je alle glassoorten op maat bestellen. Meet zelf de hoogte en breedte van het zichtbare ruit op. Geef deze afmetingen aan ons door en we voorzien jou van een vrijblijvende offerte. Is het glas van je salontafel of vitrinekast gebroken? Ook dan maken we voor jou snel en vakkundig een nieuwe glasplaat op maat. Bel de glasservice op 085 500 9929 of vul het formulier in en wij helpen je verder.

Subsidie?

Heb je een eigen woning of appartement in Leersum en wil je in nieuwe beglazing investeren om je woning energiezuiniger te maken? Check dan altijd even of je gebruik kunt maken van één of meerdere subsidieregelingen. Op energiesubsidiewijzer.nl kun je gemakkelijk controleren of er in Leersum subsidies of goedkope groene leningen mogelijk zijn.

De arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatieglas door een glashandel vallen in ieder geval onder het goedkopere belastingtarief van 6 procent, als je woning ouder dan 2 jaar is.

Keurmerken

Natuurlijk geloven wij in de kwaliteit van het werk van elke glaszetter die voor ons werkt. Daarom hebben we dit laten testen door de onafhankelijke organisatie KIWA. Deze organisatie toetst niet alleen producten en diensten. Ook processen en medewerkers worden getest door de kwaliteit ervan zichtbaar en meetbaar te maken. KIWA heeft de kwaliteit die we bieden beloond met een ISO 9001 certificaat. Dit betekent dat je verzekerd bent van kwaliteit bij reparatie of vervanging, maar bijvoorbeeld ook van een juiste afhandeling van schademeldingen.

Naast de ISO 9001 certificering is de dubbele beglazing voorzien van een CE-keurmerk en voldoet het aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Direct contact – Glazenzetter Leersum!

Ben je op zoek naar een goede en goedkope glazenzetter in Leersum of omgeving? Onze glashandel bestaat uit een landelijk dekkend netwerk van glaszetters. Met 50 locaties en 200 wagens zit er altijd wel een glaszetter van ons bij jou in de Leersum. Bel 085 500 9929 als je gelijk geholpen wilt worden. De glasservice is 24 uur per dag bereikbaar en je krijgt altijd een vakkundige medewerker aan de lijn. Bij noodgevallen zorgen we dat er binnen 30 minuten een glaszetter bij jou in Leersum voor de deur staat. Heb je specifieke vragen of wil je een opgave van kosten voor jouw situatie? Vul dan het offerteformulier in.

Ons werkgebied

Amersfoort
Ede
Veenendaal
Soest
Wageningen
Barneveld
Leusden
Elst
Wijk bij Duurstede
Bennekom
Lunteren
Woudenberg
Doorn
Renkum
Leersum
Opheusden
Amerongen