Wat kost een glaszetter?

wat kost een glaszetter
Wanneer je erover denkt om je huis te renoveren komen de ramen toch vaak als één van de eerste dingen aan de beurt. Bij vrijwel ieder huis is het op een gegeven moment tijd om nieuw glas in de ramen te zetten. Dat kan tal van redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat huidige glas niet meer voldoet of omdat je graag een ander soort glas in je raam wil hebben. Sommige mensen proberen het zelf, maar de meesten vinden het fijner om dat te laten doen door een glaszetter. Dan wil je natuurlijk wel vooraf ongeveer weten wat de kosten zijn van een professional die het glas zet. Wil je graag weten wat de kosten ongeveer zullen zijn? Lees dan snel verder! Hieronder worden namelijk de gemiddelde kosten weergeven en wordt er verteld wat er allemaal invloed heeft op deze kosten. Om je direct een beeld te geven van de gemiddelde kosten die komen kijken wanneer je glas laat zetten, hebben we hieronder een tabel opgenomen. Let er wel op dat dit gemiddelde kosten zijn die per geval kunnen verschillen.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op via 085 500 9929. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Dienst Gemiddelde prijs
Glas inclusief montage 100-200 euro per vierkante meter
Isolatieglas HR++ plaatsen 35-70 euro per vierkante meter
Hardglazen deuren/ramen 350-2000 euro
Glas in lood 175-340 euro per vierkante meter

Waarvan is de prijs van een glaszetter afhankelijk?

De prijs van het laten zetten van glas kan dus sterk per situatie verschillen. Dat hangt van tal van factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het glas dat je kiest of dat je direct ook de kozijnen al dan niet laat vervangen. Om je een beter beeld te geven van de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs, bespreken we deze hieronder. Het gaat daarbij niet alleen maar om werkzaamheden zelf, maar ook om materiaal en extra kosten. In veel gevallen gaat overigens over bepaalde keuzes die je vooraf als klant kunt maken.

Betreft het een spoedgeval?

Vrijwel elke glaszetter kan zowel met spoed een bepaalde klus uitvoeren als zonder spoed. Wanneer je de ramen van je hele huis wilt laten vervangen omdat deze nu eenmaal aan vervanging toe zijn, hoef je dat bijvoorbeeld niet met spoed te doen. Maar als het raam stuk is gegaan door een storm of wanneer er een bal door het raam is geschoten, heb je natuurlijk wel wat meer haast. Je wilt dan immers het liefst direct het glas laten vervangen. Bij de meeste glaszetters is dat mogelijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit ook meer geld gaat kosten. Een glaszetter rekent voor spoedklussen namelijk meer geld. Daardoor wordt de totale prijs een stuk duurder.

Wat is het gewenste glas?

Een andere belangrijke factor bij het bepalen van de prijs is welk glas je het liefst wil. Het ene type glas is nu eenmaal een stuk duurder dan de andere. Waar er vroeger vooral gekozen werd voor enkel glas, is dat tegenwoordig flink veranderd. De meeste mensen kiezen nu liever voor dubbel glas of zelfs hoogrendementsglas. Je betaalt voor de aanschaf van dit glas een stuk meer dan enkel glas. Daar staat echter tegenover dat je door dit glas wel flink kunt besparen op je energielasten. Het huis is er immers beter door geïsoleerd. Hieronder kun je per type glas de gemiddelde kosten zien.

Glastype Gemiddelde kosten per vierkante meter
Dubbel glas 120 euro
HR Glas 125 euro
HR+ Glas 130 euro
HR++ Glas 135 euro
HR+++ Glas 175 euro

Voorrijkosten

Sommige glaszetters rekenen ook voorrijkosten. Dit zijn bijkomende kosten die gerekend worden voor de tijd die de glaszetter kwijt is om van huis naar jouw huis te gekomen. Je kunt het dus ook een beetje als reisvergoeding zien. Meestal wordt dat volgens een standaardtarief berekend. Overigens rekenen niet alle glaszetters deze voorrijkosten. In sommige gevallen zijn deze kosten overigens ook automatisch bij de prijs per vierkante meter opgeteld en zie je dat dus niet gespecificeerd terug op de factuur of offerte.

Direct de kozijnen vervangen?

Wil je alleen het glas in de ramen vervangen? Dat is natuurlijk mogelijk. Er zijn echter ook behoorlijk wat mensen die er direct ook voor kiezen om de kozijnen van het raam te laten vervangen. Dat gaat immers in één moeite door. Bovendien is het in sommige gevallen noodzakelijk. Sommige kozijnen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor enkel glas en niet voor andere types glas. Je begrijpt dat de kosten wel omhoog gaan wanneer je ook de kozijnen laat vervangen. Het is immers meer werk en er moet ook meer materiaal worden aangeschaft.

Handige bespaartips

Besparen is natuurlijk altijd fijn en helemaal bij iets dat wellicht behoorlijk wat geld kan kosten. Daarom hebben we hieronder wat handige bespaartips voor je op een rijtje gezet, waarmee je bij het vervangen van je glas kunt besparen.

  • Kwantumkorting: Je kunt er voor kiezen om het glas samen met de buurman te laten vervangen. In dat geval bespaar je namelijk flink op de kosten. Veel glaszetters geven daar namelijk een leuke korting voor die in sommige gevallen flink kan oplopen. Overleg dus altijd eerst met de buren of hun glas toevallig ook aan vervanging toe is
  • Subsidie: Er zijn in Nederland nog behoorlijk wat gemeenten die subsidie toekennen wanneer je energiebesparende maatregelen neemt in huis. Of je al dan niet recht hebt op subsidie en hoe hoog deze is, verschilt per gemeente
  • Overleg met de glaszetter en bekijk zorgvuldig welk type glas in jouw situatie het beste is. Je hebt lang niet altijd het duurste nodig
Offerte op maat ontvangen?
Bel vrijblijvend 085 500 9929!

Voordelen van het uitbesteden

Wanneer je glas aan vervanging toe is, kun je er natuurlijk voor kiezen om dit zelf te gaan doen. Houd er echter wel rekening mee dat dit een behoorlijk lastig klusje is. Juist daarom is het wellicht verstandiger om het werk uit te besteden en te laten doen door een professionele glaszetter. Daarmee weet je zeker dat het werk goed en zorgvuldig gebeurt en dat het glas ook daadwerkelijk goed isoleert. Daarnaast weet je vooraf natuurlijk precies waar je aan toe bent. Er wordt namelijk een vaste prijs vastgesteld en je weet dat je in ruil voor die prijs goed glas krijgt en dat het ook nog eens goed wordt gezet zodat je optimaal profiteert van de isolerende functie van het raam. Want laten we eerlijk zijn: wanneer je de ramen van je huis wilt laten vervangen, is het natuurlijk wel zo handig om dit ook in één keer goed te laten doen. En bij veel glaszetters krijg je ook nog eens een bepaalde garantie. Wanneer dus achteraf blijkt dat het glas niet helemaal goed gezet is, waardoor er problemen ontstaan, komt men dit gratis en voor niets oplossen.