Kosten glasherstel

kosten glasherstel
In vrijwel ieder gebouw is glas te vinden. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien je anders de hele dag in het donker zit. En je wil natuurlijk wel een beetje zonlicht in je huis krijgen. Daarom beschikken alle huizen ook over ramen waar glas in gezet is. Daarbij moeten we onszelf echter wel beseffen dat glas één van de meest kwetsbare materialen is. Dat betekent dus ook dat het snel beschadigd kan raken of zelfs helemaal kan breken. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die per ongeluk een bal tegen het raam schieten of een harde storm waardoor het glas stuk gaat. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Het is echter wel belangrijk om in het geval van schade het glas zo snel mogelijk te herstellen. Je huis is immers direct kwetsbaar en bovendien kan er koude en soms zelfs regen binnenkomen. Glasherstel is dan ook erg belangrijk wanneer er sprake is van schade aan je glas.

Wat zijn de kosten van glasherstel? Hieronder geven we je een overzicht van de gemiddelde kosten wanneer je glas wilt laten repareren. Daarbij zie je ook direct in hoeverre de keuze voor een soort glas invloed heeft op de prijs en krijg je tot slot ook nog eens handige bespaartips waarmee je de kosten laag kunt houden bij glasherstel. Hieronder zie je allereerst een tabel met gemiddelde prijzen per glassoort.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op via 085 500 9929. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Soort glas Gemiddelde prijs per vierkante meter
Enkel glas 100 euro
Dubbel glas 125 euro
HR 130 euro
HR+ 135 euro
HR++ 140 euro
HR+++ 180 euro

Een keuze maken voor een soort glas

De keuze voor het soort glas kan dus behoorlijk veel uitmaken als het gaat om de prijs. Dat speelt bij veel mensen ook een belangrijke rol wanneer ze het soort glas kiezen. Zoals je in de tabel hierboven kunt zien, is er meer dan genoeg keuze. Van alle soorten glas wordt HR++ verreweg het meest gebruikt door glaszetters. Overigens staat HR voor hoogrendementsglas. Het onderscheidende kenmerk van dit type glas is dat het veel meer isoleert dan welk ander glas dan ook. Je kunt het min of meer zien als dubbel glas. Waar de spouw bij normaal dubbel glas echter leeg is, is dat HR glas niet het geval. Het bevat in dat geval namelijk argongas of metaalfolie. Dat is dan ook de reden dat het glas zo ontzettend goed isoleert. Het spreekt voor zicht dat HR+++ glas het beste isoleert. Dit bestaat namelijk uit drie verschillende glasplaten en staat daarom ook wel bekend als triple glas. Ben je van plan om een enkel raam in huis te vervangen? Dan is het aan te raden om gewoon te kiezen voor het glastype dat je al had. Een enkel goed geïsoleerd raam heeft namelijk niet zoveel nut. Wanneer je er echter voor kiest om direct meerdere ramen of zelfs alle ramen in huis te vervangen? Dan is HR glas zeker een aanrader.

Veiligheidsglas

Naast de eerder genoemde glazen die dus in principe ook onderverdeeld kunnen worden in enkel, dubbel en triple glas, bestaat er daarnaast ook nog veiligheidsglas. Dit is een bepaald type glas dat specifiek wordt gemaakt voor bepaalde doelen. Kortgezegd is veiligheidsglas een stuk steviger dan normaal glas. Het gaat dus veel minder snel kapot. Daarbij houdt het vuur ook veel beter tegen en is het voor inbrekers vanzelfsprekend ook lastiger om het huis binnen te komen via het raam wanneer je gebruik maakt van dit glas. Er zijn tal van verschillende soorten veiligheidsglas. Daarbij hebben al deze soorten weer eigen unieke kenmerken en bepaalde voordelen. Wanneer je dus veiligheidsglas wilt kiezen, is het verstandig om eerst goed op een rijtje te zetten welke kenmerken en voordelen je precies belangrijk vindt. Daarna kun je een beslissing maken. Sommige soorten zijn bijvoorbeeld specifiek gemaakt om kogels tegen te houden, terwijl er ook specifiek brandwerend glas beschikbaar is. De prijzen van deze verschillende soorten veiligheidsglas lopen ook uiteen. Hieronder kun je de gemiddelde prijzen van veiligheidsglas zien.

Type veiligheidsglas: Gemiddelde prijs per vierkante meter inclusief montage:
Draadglas 90-110 euro
Kogelwerend glas 675-825 euro
Brandwerend glas 350-600 euro
Gelaagd glas 140-160 euro
Gehard glas 140-160 euro

Diverse prijsvoorbeelden

De eerder genoemde prijzen zijn uiteraard gemiddelde prijzen. Deze kunnen dus per geval verschillen. Om een beter beeld te schetsen geven we wat voorbeelden waarbij de prijzen verder worden toegelicht. Zo wordt er vaak gekozen voor de overgang van enkel glas naar dubbel glas van één raam wanneer er sprake is van schade aan het glas. Daarbij wordt er uitgegaan van een gemiddeld oppervlakte van 2.5 vierkante meter. In dat geval is de gemiddelde totale prijs zo’n 290 euro. Dat is inclusief montage van het glas. Ga je bij hetzelfde raam liever voor gelaagd glas zodat het een stuk steviger is? Dan zijn de gemiddelde kosten ongeveer 340 euro inclusief montage. Tot slot een voorbeeld waarbij je het enkele glas van de voordeur besluit te vervangen door dubbel glas. Daarmee is de voordeur niet alleen steviger, maar bespaar je ook op energie kosten. Het vervangen van deze ruit in de voordeur kost zo’n 150 euro.

Benieuwd naar de prijzen?
neem vrijblijvend contact op via 085 500 9929!

Handige bespaartips om de kosten laag te houden

Wanneer je schade hebt aan je ramen, zal dat toch gerepareerd moeten worden. Wanneer je dat niet doet is je huis namelijk veel te kwetsbaar en zullen de energiekosten ook nog eens omhoog vliegen. Het lijkt dus lastig om de kosten laag te houden. Toch zijn er welk enkele bespaartips die je kunt volgen. Daarmee houd je de kosten van het glasherstel zo laag mogelijk. Volg daarom de volgende tips op om zoveel mogelijk geld te besparen:

  • Kies het goede soort glas: Heb je in het hele huis dubbel glas? Dan heeft het niet veel zin om voor dit ene raam te kiezen voor isolatieglas. Tenzij je van plan bent om de rest ook op korte termijn te vervangen natuurlijk. Wanneer je echter bij één raam kiest voor HR glas heeft dat nauwelijks effect en is het dus een nutteloze investering
  • Ga voor een grote klus: was je toch al van plan om binnenkort de ramen te vervangen? Laat het dan direct allemaal tegelijk doen. De meeste glaszetters hanteren namelijk een gunstigere prijs wanneer je ze een grote klus aanbiedt. De prijs per vierkante meter gaat er meestal van omlaag. Vraag daarom ook altijd even aan de buren of ze toevallig nieuw glas nodig hebben. Dat kan je flink wat korting opleveren!
  • Kies voor lokale glaszetter: Dat klinkt misschien vreemd maar je kunt er wel behoorlijk wat geld mee besparen. Veel glaszetters rekenen namelijk voorrijkosten. Wanneer je een glaszetter uit je directe omgeving kiest, zijn deze kosten heel laag of zijn ze er zelfs helemaal niet!