Dubbel glas prijzen

dubbel glas plaatsen

In iedere woning zijn ramen inclusief glas te vinden. Sterker nog: de meeste huizen hebben zowel boven als beneden meerdere ramen. In die ramen is vrijwel altijd glas te vinden. Er zijn heel veel verschillende soorten glas. Zo werd er vroeger voornamelijk gebruik gemaakt van dubbel glas, terwijl vandaag de dag veel meer mensen kiezen voor dubbel glas. Dat dubbele glas heeft veel voordelen. Zo is het in veel gevallen een stuk steviger. Het grootste voordeel is echter dat het veel beter isoleert dan enkelvoudig glas. Daardoor kun je in de winter veel beter de koude tegenhouden en in de zomer de warmte. Bovendien bespaar je daarmee heel veel geld op je energierekening.

Het is echter opvallend dat veel mensen dat niet weten en dat is natuurlijk erg zonde. Wie wil er immers nu niet honderden euro’s per jaar besparen? De aanschafkosten heb je er dan ook snel uit. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de prijzen van dubbel glas? En zijn er ook nog verschillende typen dubbel glas? Er wordt immers ook heel vaak over hoogrendementsglas gesproken. In dit artikel bespreken we deze verschillende typen en kijken we ook beter naar de voordelen. Ook worden de mogelijkheden tot subsidie besproken en krijg je tips voor het onderhouden. In onderstaand tabel krijg je direct al een algemeen beeld van de kosten van dubbel glas.

Offerte op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op via 085 500 9929. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Type dubbel glas: Gemiddelde prijs per vierkante meter exclusief montagekosten:
HR 65 euro
HR+ 70 euro
HR++ 75 euro
HR+++ 110 euro

Verschil HR glas en dubbel glas

Het is verstandig om allereerst te kijken naar het verschil tussen ‘gewoon’ dubbel glas en HR dubbel glas. Hoewel beide typen er aan de buitenkant hetzelfde uitzien is er wel degelijk verschil te vinden. Dat zit hem voornamelijk in de isolatiewaarde van beide glazen. Hoogrendementsglas heeft namelijk tussen beide glaslagen een opvullingsmateriaal zitten, waardoor het veel beter is geïsoleerd. Dat opvulmateriaal kan verschillend zijn. In de afgelopen jaren is de werking van dit materiaal overigens flink verbeterd waardoor de isolatiewaarde van HR ook steeds beter is geworden.

Daardoor is er in de loop van de tijd HR+, HR++ en HR+++ bijgekomen. Deze zijn nóg beter geïsoleerd dan het oorspronkelijke hoogrendementsglas. Zo is de coating flink verbeterd bij HR+. Bij HR++ wordt er niet langer lucht gebruikt als spouwvulling maar gas. Wanneer je kiest voor HR+++ glas hebt, wordt het nog een stapje beter. Dit type glas maakt namelijk gebruikt van maar liefst drie verschillende glasplaten waar tussen isolatieopvulling te vinden is. HR glazen hebben een veel hoger rendement dan gewoon dubbel glas, terwijl het vaak niet eens zoveel duurder is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat HR glas verreweg het meest verkocht wordt. Daarbij is HR+ het goedkoopste type glas, verdien je met HR++ het snelste je investering terug en geeft HR+++ de garantie op de allerbeste isolatie.

Prijsopgaaf op maat ontvangen?
Bel vrijblijvend 085 500 9929!

Kenmerken van HR++ dubbel glas

HR++ dubbel glas wordt dus verreweg het meest verkocht. Maar wat typeert dit glassoort nu eigenlijk precies? Je kunt het wellicht het beste omschrijven als twee afzonderlijke glasbladen. Deze zijn echter wel op een luchtdichte manier met elkaar verbonden. De isolerende ruimte die daardoor ontstaat wordt de spouw genoemd. Deze spouw wordt vervolgens gevuld met een gas of droge lucht waardoor de isolatie verbeterd wordt. Het wordt vaak gebruikt bij ramen, deuren en kozijnen van een huis of gebouw om dit beter te isoleren. Dat geldt overigens zowel voor warmte en koude als voor geluid. Daar komt nog eens bij dat HR++ beter inbraak werend is dan normaal glas. Het belangrijkste kenmerk is misschien nog wel dat je met HR++ het snelste je investering hebt terugverdiend. Je bespaart namelijk flink meer op je energiekosten dan bij HR+ en de aanschaf van HR+++ is weer een stuk duurder waardoor het langer duurt voordat je de kosten hebt terugverdiend.

dubbel glas prijzen

Prijstabel dubbel glassoorten

Zoals gezegd zijn er dus verschillende dubbele glassoorten. Er is normaal hoogrendementsglas maar daarnaast is er ook nog HR+, HR++ en HR+++. Maar wat zijn nu precies de kosten van deze verschillende type HR glas en hoeveel kun je er dan precies per jaar mee besparen. Onderstaande tabel geeft daar een handig overzicht in.

Type glas Gemiddelde prijs per vierkante meter exclusief montagekosten: Gemiddelde besparing op stookkosten per jaar:
HR 65 euro 180 euro
HR+ 70 euro 220 euro
HR++ 75 euro 260 euro
HR+++ 110 euro 280 euro

Rekenvoorbeeld prijzen

Natuurlijk zijn alle prijzen die genoemd worden gemiddeld. Daarom hebben we enkele situaties uit de praktijk op een rijtje gezet waarbij je kunt zien hoeveel het ongeveer gaat kosten om dubbel glas te laten zetten. Wanneer je bijvoorbeeld dubbel glas laat vervangen door opnieuw dubbel glas ben je ongeveer 250 tot 300 euro kwijt. Daarbij gaan we uit van een enkele ruit met een afmeting van 137 x 185 centimeter. Dit is inclusief BTW en het plaatsen van de ruit. Ook het afvoeren van de bestaande ruit wordt daarbij meegerekend. Een ander voorbeeld is dat je bestaande dubbel glas vervangen moet worden omdat deze lekt. Wanneer het gaat om één ruit van 95 X 140 centimeter kost het tussen de 100 en de 150 euro. Ook daar is alles bij inbegrepen. Wil je liever enkelglas laten vervangen door dubbel glas? Dat kost tussen de 170 en de 230 euro. We gaan daarbij uit van afmetingen van 100 x 150 centimeter inclusief kosten. Overigens geldt die prijs wanneer het kozijn verder ongemoeid gelaten kan worden. In sommige gevallen waarbij enkel door dubbel glas vervangen wordt, moet echter ook het kozijn vervangen worden. In dat geval gaat het wat meer kosten.

Subsidiemogelijkheden

De overheid in Nederlands stimuleert zoveel mogelijk om energiebesparende maatregelen. Daardoor is het mogelijk om subsidie te krijgen wanneer je deze maatregelen neemt in je eigen huis. Hoewel dat de laatste jaren steeds minder is geworden, is het in heel veel gemeenten in Nederland nog steeds mogelijk om subsidie te krijgen wanneer je besluit om dubbel glas te nemen. Je bespaart dus niet alleen op stookkosten, maar je kunt wellicht ook nog eens geld krijgen van de gemeente. En daar komt nog eens bij dat de waarde van je huis uiteraard gaat stijgen. Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden. Zo kun je extra subsidie krijgen wanneer je huis een verbeterd energielabel krijgt. Daarnaast geldt er ook een verlaagd btw-tarief voor bepaalde werkzaamheden rond je huis die een energiebesparend resultaat hebben. Tot slot kun je wellicht ook aanspraak maken op een lokale subsidie. Zoals eerder gezegd verschilt dit echter sterk per gemeente.

dubbel glas kozijnen

Betere isolatie met moderne kozijnen

Wil je nog meer besparen op je stookkosten en het liefst het maximale voordeel halen uit isolatie? Dan is het aan te raden om niet alleen je huis te voorzien van dubbel glas maar ook te kiezen voor nieuwe kozijnen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd maar met moderne kozijnen wordt de isolatie wel degelijk sterk verbeterd. Daarvoor kies je in plaats van de traditionele houten kozijnen voor een aluminium of kunststof variant. Deze hebben allereerst een veel hogere isolatiewaarde. En dat is niet het enige voordeel van dit materiaal kozijn. Ze vereisen namelijk ook nog eens veel minder onderhoud en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Door te kiezen voor deze kozijnen bespaar je jaarlijks nog veel meer op je stookkosten. De aanschafwaarde ligt wellicht iets hoger dan bij houten kozijnen maar dat heb je er binnen een paar jaar al uit door de besparing op je energierekening.

Tips voor onderhoud

Wanneer je beschikt over dubbel glas wil je dat natuurlijk wel goed onderhouden. Door onderstaande vier tips op te volgen, zorg je voor een uitstekend onderhoud van dubbel glas.

  • Ventilatie is erg belangrijk. Zet het raam regelmatig open of laat ventilatieroosters installeren. Wanneer je dat niet voldoende doet gaan er schimmels groeien en ontstaan er wellicht vochtplekken op de muren.
  • Condens is geen probleem. Het is juist een teken dat het glas goed geisoleerd is. De temperatuur van de buitenruit is daardoor veel lager dan de andere ruit waardoor er condens ontstaat in de nacht. Dat is geen enkel probleem en verdwijnt vanzelf weer in de loop van de morgen.
  • Het is mogelijk dat HR glas breekt wanneer er sprake is van hoge temperatuurverschillen. Dit is je eigen risico. Sproei daarom nooit ijskoud water op een hete ruit en plaats zeker geen folie op het glas. Probeer ook te voorkomen dat de helft van het raam voortdurend in de zon staat en de andere helft niet.
  • Wanneer het glas aan de zijkanten met vocht in aanraking komt, kan het dubbele glas lek raken. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk. Zorg daarnaast dat het sluitwerk van je raam goed in orde blijft.

Benieuwd naar de mogelijhkheden? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan of bel 085 500 9929!